İşitme-Konuşma Bozukluğu

İşitme ve Konuşma Bozukluğu

İşitme Yetersizliği; İşitme kaybı, doğuştan ya da sonradan olan problemler nedeniyle işitme duyarlılığında meydana gelen azalmadır. Dil ve konuşma gelişimi zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimden bağımsız değildir. Bu alanlarda herhangi birinde yaşanan bir güçlük, dil ve konuşmayı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. 

Kekemelik konuşma sırasında nefes alma, fonasyon (sesleme) ve sesletim koordinasyonlarını etkileyen istemsiz nöromotor bozulmalar sonucunda ortaya çıkar.

Hızlı – Bozuk Konuşma; Konuşmanın anormal hızda ve düzensiz olması olarak tanımlanır. Aşırı ölçüde hızlı, düzensiz, sıklıkla konuyla ilgisiz sözcük veya ifadeler içeren konuşma bozukluğudur.

Afazi;  Genellikle bir inme yada kafa travması sonucunda aniden ortaya çıkan ve beynin dilden sorumlu alanlarının hasarlanmasından kaynaklandığı bir dil bozukluğudur. 

Konuşma Sesi Bozukluğu;  Konuşma sesi bozuklukları yapısal kökenli olabildiği gibi, herhangi bir nedene bağlı olmaksızın da görülebilmektedir. Konuşma sesi bozukluğu yaratabilecek nedenler arasında; yarık dudak- damak ve ağız- yüz anomalileri, ortadantik anomaliler, işitme kaybı, zihin engeli, nörolojik kökenli bozukluklar (serebral palsi vb.) yer almaktadır.

Çocukluk Çağı Apraksisi; Konuşma üretiminde kullanılan kaslarda veya beyinde sorun olmaksızın görülen motor bozukluktur. 

İletişim

  • Nuriye Mahallesi Nur Sokak No:34 Ünye/Ordu
  • 0 452 333 07 07
    0 553 950 35 52
  • info@ozelizrehabilitasyon.com

Broşürümüz

Dijital ortamda hazırlanmış broşürü detaylı inceleyerek kurumumuz hakkında bilgi sahibi olun.

Categories

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.